Varning för svaga isar

Flera människor har gått igenom isar och förolyckats redan! Det har ju endast varit kallt några få dygn här i mina trakter (södra/mellansverige) i alla fall.

 

Nu med varmare och varmare vintrar blir folk mer och mer våghalsiga då? Det verkar så. När jag var barn och ung och höll mig på isar så hade vi respekt för det. Vi testade isen noga innan vi gav oss ut. Åkte först på små vattenhål där isen snabbt blev tjock innan vi gav oss ut på litet större sjöar. Vi hade inte så stora krav på den tiden som nu.

 

Vart har människans logiska tänkande tagit vägen?

 


Kommentarer
Postat av: Karin berg

Jag avskyr isar. Går inte ens på dem om det så vore 40- ute. I skolan blev jag "sjuk" när det var vakträning. Usch för isar.

2009-01-04 @ 17:03:48
URL: http://www.svenssonliv.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag avskyr isar. Går inte ens på dem om det så vore 40- ute. I skolan blev jag "sjuk" när det var vakträning. Usch för isar.

2009-01-04 @ 17:04:43
Postat av: woopsidaisy

Jag tycker det är suuuperhääärligt att få skrinna på en alldeles blank is på nån damm eller sjö. Man hör tydligt när isen är tjock nog och har man bara isdobbar och inte dummar sej, är det ingen fara...

2009-01-04 @ 22:55:50
URL: http://killingmanjaro.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie

Det är förvånansvärt att inte människor tänker sig för när det gäller isarna. Isolyckorna är ett tydligt exempel på när straffet för ren dumhet är oerhört hårt.

2009-01-05 @ 12:58:25
URL: http://alicebm.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie

Sv: Tack, roligt att du tycker om bilderna! Nej, jag har inte gått någon fotokurs men tycker det är hur roligt som helst att fotografera. Köpte mitt livs första kamera nu i höstas. Testar och prövar mig fram.

2009-01-05 @ 17:22:06
URL: http://alicebm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0